Úžasné zdravé PERNÍČKY

ZDRAVÉ PEČENÍ

Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proč si je neupéct ve zdravé verzi, když i perníčky ze špaldové mouky, oslazené troškou medu chutnají skvěle?

Perníčky jsou jednou z mých nejoblíbenějších vánočních dobrot!

Tento recept splňuje předpoklady pro plnohodnotné zdravé cukroví a na jeho chuti to nejde poznat. Skvělé že? 🙂

Ingredience:

2 vejce
250 g žitné mouky
100 g celozrnné špaldové mouky
175 g hnědého cukru (lze nahradit zcukernatělým medem, zhruba 250 g)
100 g tekutého medu
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka hřebíčku (roztlučeného)
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky jedlé sody

Postup:

Med, cukr a koření dáme do menšího hrnce a na mírném ohni zahříváme tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady.


Směs pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Obě mouky a sodu si dáme na vál a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a přidáme i vychladlou medovou směs.


Opatrně vše smícháme nejprve vidličkou.


Jakmile se přísady trochu spojí, vypracujeme hladké těsto, ve kterém budou všechny ingredience dokonale promíchané.
Z těsta uděláme bochánek, který zabalíme do potravinové fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout při pokojové teplotě.

DOBROU CHUŤ! 🙂

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů